Nederlands

Nederlands


Het verhaal van Your Bruges gaat hard, zeer hard. En momenteel lopen de aanvragen voor wandelingen in de diverse talen stormenderhand binnen. En dus zag ik mij genoodzaakt om hulp in te roepen. De zoektocht was lang en moeilijk, want iemand vinden met dezelfde visie, hetzelfde idee rond hoe ik een begeleide wandeltocht door Brugge zag was niet eenvoudig!

Tijdens mijn opleiding leerde ik Suzy Q en ik had na het voltooien contact met haar gehouden. Iemand met dezelfde passie voor Brugge, maar die ook die leuke, andere en aparte verhalen zoekt. Ook een goed gevoel voor humor (zeer belangrijk) en taal. En een gecertificeerd stadsgids die vertelt met kennis van zake! Dus hebben we de handen in elkaar geslagen om de taken wat te verdelen.


Suzy Q. heeft verschillende wandelingen klaar staan om jullie de geschiedenis, de leuke verhalen en verborgen steegjes te laten ontdekken.

Wie is Suzy Q?

Als niet-Brugse ben ik ooit zo begonnen: als toerist!

Ik was verliefd geworden op de stad en bezocht Brugge meermaals.

Geleidelijk aan kwamen we vaker, ontdekte alle hoeken van de stad,

begon meer ‘locals’ te kennen en voelde mij er meer en meer thuis.

Ik begon me toen echt te verdiepen in de stad en ben een cursus ‘Stadsgids Brugge’ gaan volgen.

Na 3 jaar studeerde ik af aan CVO Spermalie.

Zowel Andy als ik hebben het zelfde idee wat gidsen betreft: leuk, luchtig en informatief.

Als men aan 80% van de mensen zou vragen wat zijn de kenmerken van een gids?

dan krijg je automatisch te horen:

“Een saaie 65 plusser met paraplu wat geschiedenisles geeft!”

Awel

Dan zal ik u moeten ontgoochelen!

Je kunt mij veel noemen, maar zeker niet saai,

Ik ben geen 65+ (ben net iets jonger),

Ik heb geen paraplu (tenzij een kleintje voor échte regen)

En die geschiedenisles laat ik voor wat ze is, ik geef geen les, ik gids!

Ik probeer de toeristen te boeien met leuke verhalen aan de hand van de historie van de stad, anekdotes en weetjes uit de middeleeuwen. Dingen en gewoonten wat we vandaag de dag nog altijd gebruiken vinden hun oorsprong in de middeleeuwen (Brugge) en deze deel ik graag met jullie.

Ook als fervent bierliefhebster deel ik graag mijn eigen ervaringen met jullie, tenslotte weet ik veel adresjes waar men op dit vlak aan zijn/haar trekken komt.

Want daarvoor staat België bekend: hun rijke biercultuur en dit in een uniek kader van een prachtige stad, Brugge!

En ik ben fier dat ik jullie deze stad mag laten ontdekken!

Ik, ooit toerist, nu gediplomeerde gids


ONZE GESCHIEDENIS


Twee stadsgidsen samen


Allebei voor stadsgids gestudeerd, en goede vrienden geworden. Met allebei hetzelfde gevoel voor humor, konden we het altijd zeer goed vinden.

Na het beëindigen van de opleiding contact gehouden en gemerkt dat onze visie over een rondleiding in dezelfde lijn ligt. De rest is -zoals ze zeggen- geschiedenis.


ONZE VISIE


Een aangename tijd


Allebei zijn we van mening dat een leuke, aangename tijd spenderen bij een bezoek aan Brugge het belangrijkste is. Daarom ook dat we een wandeling aanvatten in de spirit van "laat ons ons amuseren". Geen geschiedenisles, geen aframmelen van data en namen, maar leuke verhalen, historisch correct met een vleugje humor!

INFORMATIE


Graag goed op voorhandSuzy Q. pendelt zeer veel over-en-weer tussen het pitoreske Brugge en andere delen in ons mooie België. Dus voor een reservatie graag goed op voorhand een mailtje sturen!